[gclUB-CarpeTiki] Notificació de correu-e del Tiki

xavi en users.ourproject.org xavi en users.ourproject.org
Jue Feb 16 19:42:09 CET 2006


Un nou missatge ha estat escrit al fòrum: Professorat

Topic: Arxiu adjuntat per un alumne
Autor: Xavi
Títol: Re: Arxiu adjuntat per un alumne
Data: Dj 16 de Feb, 2006 [19:42]
http://gclub.carpetiki.ourproject.org/tiki-view_forum_thread.php?forumId=4&comments_parentId=203
Missatge:

Antoni, el que diu la Lluïsa dels documents de Word és veritat, malgrat ja se sap que els alumnes encara estan enganxats a M$ word... No està de més dir-los-hi d'evitar arxius ".doc", i que els grabin ".rtf", o similar (així també es poden obrir sense problemes amb qualsevol editor de text).

Sobre el mapa conceptual, acabo d'arreglar el tema de fer servir el motor d'esquemes/mapes conceptuals del Tiki, que no anava (anomenat "jgraphpad", per als curiosos, i per tant, necessita tenir el JRE o J2RE instal·lat en l'ordinador local per tal de poder crear o editar esquemes)

N'he fet un de prova, un cop arreglat el problema que hi havia, que el podeu veure (i editar, si teniu J"RE instal·lat i ben configurat amb el vostre navegador) a:
[http://gclub.carpetiki.ourproject.org/prova]

Per crear un grafic/esquema nou d'aquest estil, cal escriure en una plana Wiki quelcom de la forma (sense les marques de "CODE", pels que llegiu això per correu-e enlloc de per la web):
{CODE()}

{draw name=mapa_conceptual_nou}

{CODE}

Després graveu la plana. I us dirà quelcom com "__Punxa aquí per crear el gràfic__" (en el lloc de la plana on heu introduït el codi per que s'inserti el dibuix).
S'obrirà el programet __jgraphpad__, seleccioneu la lletra de text per dibuixar després requadres amb text a dins. 
També podeu unir requadres o cercles, etc., amb les fletxes. Proveu vosaltres mateixos/es...
I en acabar de dibuixar l'esquema amb el jgraphpad, cal punxar sobre "File > Save and back to Tiki" o quelcom similar que diu). 
Si tot ha sortit bé, després d'uns quants segons tindreu la plana wiki recarregada automàticament amb el vostre esquema a dins.

Noteu que __mapa_conceptual_nou__ va NECESSÀRIAMENT sense espais al mig del nom del mapa conceptual o esquema nou.
Seria adequat que cada alumne poses per nom (de cada mapa conceptual que faci per aquesta via, si algú s'anima) quelcom que contingui el codi d'assignatura i grup, el seu nom i cognoms i tema del mapa (per exemple: DMII_Brokers_Pepet_Armengol_tema1) 
Així després (un cop acabada l'assignatura) és molt fàcil recuperar tots els mapes conceptuals de tal o qual alumne, equip, assignatura, etc.

> L'alumne Marc Gomariz, del grup "Los nueve" ha adjuntat un arxiu de word a la plana d'inici amb un mapa conceptual. És un alumne avançat que es mou bé en temes informàtics, però el lloc on ha col·locat l'arxiu no és el correcte. ¿Quin seria el lloc aconsellable perquè els alumnes pugin els seus arxius i el tutor els pugui trobar amb facilitat? Sigui quina sigui la resposta s'hauria de comunicar als estudiants que poden pujar arxius i indicar-los el lloc més adient per a fer-ho.
> 

Si opteu per dir (o permetre) als alumnes que facin servir documents de word (en .rtf, preferentment), o OpenOffice, etc. per incloure  mapes conceptuals a dins,  llavors potser el lloc més adequat per que els pengin depèn de com ho volgueu corregir després.

Per exemple, si han de fer un mapa conceptual per cada unitat didàctica, doncs podríeu crear una galeria d'arxius nova per la vostra assignatura (o una per cada equip, o una per cada alumne!) per que ells pugesin allà els arxius.

El més fàcil per ells i per tothom ara mateix, però, seria, que al menú de cada alumne, on diu Gràfics (que els porta a "DMII+Grafics+AlumneXX", essent XX el seu número d'ordre segons taula de la plana inicial del professorat), doncs quellà posessin tots els seus mapes conceptuals, i de la manera que volguessin    (via "draw name=xxxxx", o via arxius adjunts la plana wiki). Això permet tenir totes les coses d'un alumne en un lloc concret, sense barrejar-se amb les dels altres, etc.

No sé si he estat prou explícit...

Ja direu si teniu problemes amb això del jgraphpad (potser val la pena que ho proveu vosaltres, és força intuitïu el programet, i després, si us convenç, que ho recomaneu als alumnes per que el faci servir qui vulgui).

Xavi - solucionant problemes a poc a poc... :-)

P.D: I "para muestra, un botón", que diuen... :-)
''(cal que ho visualitzeu des del fòrum en la web)''

{SNARF(url=>http://gclub.carpetiki.ourproject.org/prova)}http://gclub.carpetiki.ourproject.org/prova{SNARF}





Más información sobre la lista de distribución gclUB-CarpeTiki